• Home
  • Onze filosofie

Onze filosofie

De leerlingen van VSO De Sprong ondervinden ernstige belemmeringen in het onderwijs als gevolg van psychiatrische problematiek en/of gedragsproblematiek. Leerlingen werken hier aan hun eigen perspectief met hun persoonlijke pedagogische en didactische doelen, welke worden opgenomen in een persoonlijk onderwijs perspectiefplan. Dat plan vormt de basis van het individuele onderwijstraject. Het ontwikkeltraject van iedere leerlingen wordt nauwlettend gevolgd en doorlopend bijgestuurd.

Bij De Sprong geloven wij dat iedereen kan leren. Jongeren die denken dat ze niet kunnen leren of die niet willen leren, worden hier juist positief aangemoedigd om uitdagingen aan te gaan. We werken vanuit de positieve kanten en sterkten van de leerlingen. Door deze te benadrukken helpen we ze om zelfvertrouwen te krijgen, zelfstandiger en zelfredzamer te worden en betere omgangsvormen te leren met andere personen. Door maatwerk in ons onderwijsaanbod in combinatie met individuele behandelplannen kunnen wij iedere leerling afzonderlijk de aandacht en ruimte geven die ze nodig hebben. De ruimte om emotionele ontwikkeling en het ontwikkelen van zelfvertrouwen centraal te stellen. 

De school is gelegen in de groene omgeving van het terrein van Valkenheide. De locatie biedt leerlingen de rust en veiligheid om zich, begeleid door de gespecialiseerde docenten te ontwikkelen en ontplooien. 


Meer informatie of aanmelden?

Neem contact met ons op

roundicon-call

0343-431 393

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-aanvragenzorg

Contactformulier